Jesse van de Velde onthult een geheim!
Buikspieren zijn voor veel mensen dé spieren die boven aan hun lijst met te trainen spieren staan. Zodra we onze buikspieren beginnen te trainen, trainen we deze in de veronderstelling dat we veel oefeningen moeten doen en deze dan te herhalen, om de buikspieren een stuk strakker te krijgen.
Dit is een gedeeltelijke waarheid. Wat niet waar is, is dat we buikvet verbranden deze buikspieroefeningen te doen. Wat wel waar is is dat we de buikspieren trainen en dat de spier op zich die sterker wordt.
Zodra we onze buikspieren beginnen te trainen hanteren we vaak het — meer = beter — principe. Veel fitness instructeurs schrijven ons voor dat we het allerbeste veel herhalingen moeten maken totdat onze buikspieren zijn uitgeput. Sommige fitness centra geven 15 tot soms 30 minuten buikspiertraining. Dat principe is bullshit!
Alle spieren in het lichaam zijn opgebouwd uit drie verscheidene soorten spiervezels. Trage spiervezels (type 1) en snellere spiervezels (de typen 2A & 2B). Trage spiervezels werken op het moment dat er een relatief lage intensiteit aan arbeid wordt verricht. Deze actviteiten kunnen lang plaatsvinden, zoals onder andere het lopen van een marathon of wat kortere afstanden. Als de intensiteit een stuk hoger wordt, door bijvoorbeeld een hogere snelheid met meer weerstand, gaan de snellere spiervezels in onze spieren opeens de inspanningen overnemen.
Bij zeer lange buikspier-sessies (waarbij door herhaling en zonder een gewicht) vaak in kleinere bewegingen worden uitgevoerd, zijn (bij enigzins getraindheid) voornamelijk de langzame type 1 spiervezels het meest actief.
En nu komt de grote clue: buikspieren bestaan voornamelijk uit type 2B spiervezels! Goede buikspier trainingen bestaan dus niet uit zeer veel herhalingen maar uit zeer weinig herhalingen en die met zeer veel weerstand worden uitgevoerd!
Om buikspieren echt effectief te trainen kun je beter zeer weinig herhalingen met een extra gewicht maken, dan veel herhalingen zonder dit gewicht.
Wij raden aan om 2 oefeningen, van elk 3 sets met 8 herhalingen te maken! Kies de oefeningen die verzwaard uitgevoerd kunnen worden (bijvoorbeeld crunches met een dumbell of een schijf op de borst) met een gewicht waarbij maximaal 8 herhalingen worden gemaakt. Zodra een 9de herhaling met een goede techniek is te behalen, is het gewicht te laag en kan worden overgeschakeld naar een zwaarder gewicht.
Naast de buikspier trainingen is er ook nog een andere zeer belangrijke factor voor het ontwikkelen van een strakkere buik, namelijk het verminderen van teveel buikvet! Hoe sterk de buikspieren ook zijn, zodra er een laag vet overheen zit, zullen ze niet zichtbaar zijn.
Buikspieroefeningen verbranden niet het vet op de buik. Daarvoor heb je andere oefeningen nodig! Oefeningen die voor een hoger energieverbruik zorgen, een grotere verbranding geven en een positieve invloed hebben op de juiste lichaams-eigen hormonen in jouw lichaam (die vet verbranden). Wil je graag oefeningen leren die én je buikspieren versterken én zorgen voor een grotere algehele verbranding kijk dan op voor een gratis trainingsschema inclusief video.
Klik HIER voor de website.
Parkeren site verplaatst
-
*Een blogbericht voor de oudgedienden die ons allang volgen. Binnenkort
wordt onze oude site over parkeren (sms-parking nl) echt helemaal offline
gehaald.*...